Monday, May 9, 2011

20 SoaLan teNtang KISAS

Assalamualaikum buat semua yang baca post aku ni~ 
Atas permintaan  Cik menah Deraman aku pun menyahut seruan budak ni  untuk menjawab 20 soalan tentang KISAS ni~

1) give 5 simple words about KISAS
 kisas menarik tertarik the bomb ... dah lima an


2) korang rasa korang meletop kat sekolah
aku bukan bom jadi tak meletop lah... kalau nak kata famous tuh rasanya tak kot sebab aku tak suka populariti2 ni~ buat semak saje... hidup aman babe.. =)


3) apa perasaan masa hari pendaftaran. siapa orang 1st korang tego..korang redha dgn warna file yang diberi?
perasaan... entah kat otak time tuh nak cari kak imah je... orang first yang aku tegur ialah kak nisah maahad and ain zuhaili.. pasal file tuh aku dengan kak imah memang dah tahu dah yang file melambangkan rumah so kite orang memang dah rancang nak ambil THARIQ JUARA... so nak kata reda ke x tuh no komen... <3

4) ape yang korang bangga kat sekolah?
Bangga??? Of courselah cikgu~ memang solutelah cikgu KISAS .. mereka memang amat sangat betul berdedikasi~ SBT n KLUSTER tuh x bangga sangat sebab nampak macam sekolah elit je padahal biasa2 sahaja~ Lagi satu yang aku bangga KISAS dekat dengan home sweet home aku..

5) tempat paling korang suke kat sekolah 
banyak sangat ni
1-katil aku kat dorm~ tempat melepak semua budak2 dorm aku
2-KSK-tempat untuk melarikan diri dari manusia yang gilark study n of courselah layan nasyid
3-PERKISAS-air cond weyh...
4-BAU- air sejuk nyaman dan selesa...hahaha 

6) what is your nickname in school..
mule2 masuk uh orang panggil syiq sebab segan kot nak guna nickname kat maahad ... then bila paan and fana masuk KISAS nickname lama aku digunakan semula... cecep!!! dah biasa orang panggil nama uh so x kesah la.. adik2 ramai yang panggil kak aiman.... and the only ustazah yang panggil aku iqin ialah my beloved ustazah zaidah =)

7) berape kali korang attend gotong- royong? pernah escape prep?berape kali?kat mana and buat apa??
 gotong-royong pernah miss 2/3 kali cam tuh... tu pun sebab tidur mati kat dorm*bukan saje2 ye...
Kalau prep tuh banyak kali kot~ x leh nak kira ... kat dorm lah ...tido of course... aku tid0 kat dorm je.. kat kelas x suke r... x nikmat =)


8) bila 1st time korag break the rules? how about the last time?
first time masa form 4 kot...last time masa hari last dudud KISAS... orang tengah sedap2 dengar ceramah kat dewan... aku and konco2 yang lain gi makan nasi lemak kangkung~ Alhamdulillah x kantoi~

9) brape kali korang singgah kantin sehari??
Bila lapar je aku turun... malas... tapi kalau hujung minggu setiap kali rehat masa prep~
sebab balik nanti x yah makan dah.. leh tid0... kah99

10) semua orang ade kenangan manis.. so korangnye kenangan pahit?
 kalau aku kenangan pahit...aku rasa gaduh ngan kawan kot~ just sebab misunderstood tuh je... aku ni nampak je cam kasar but i really love my friends... Alhamdulillah gaduhnya tak lama lepas masing2 berterus terang tentang apa yang terjadi sebenarnya~ kita orang still rapat hingga sekarang.. biasalah perempuan hatinya selembut sutera... =)

11) andai korang ditaklifkn sebagai KU or TKU… bayangkan… and cerita ape yang bakal terjadi..
of cozlah huru hara... sebab aku ni bukannya baik sangat macam Nada.. kalau bab nak langgar peraturan boleh dikatakan heroin jugak lah... tapi tak semuanya aku langgar~ apa guna peraturan kalau tak ada sape2 langgar.. hahaha *joking~ tapi andainya aku jadi TKU *jgn risau aku tak layak
aku akan pastikan prep petang dimansuhkan.. and kalau ada prep pun boleh study kat mana2 pun...janji prep dan boleh bawak walkman time prep baru tak ngant0k...

12) ingat lagi masjid sultan sulaiman… ape korang buat kat sane?
solat raya korban...solat tarawikh tyme sultan datang...tempat buka puasa...dengar ceramah and so on...


13) ape yg terjadi kt dwn kuliah?ULUL ALBAB~
ada lecture segala mata pelajaran....kuliah jumaat...main chop2 kerusi...tempat tengok tayangan yang best2....tempat tid0 yang berair-cond...hahaha


14) korang tetibe kena jadi pres badar or hawa? Amcm… layakkh anda? Pe yg bakal berlaku…
Soalan yang mengarut...tak jawab pun orang lain dah tau apa jawapannya~ jangan aku mengucar-kacirkan kisas sudah~ ilMu tak seberapa...


15) brape kli korg outing dlm sebulan…dgn spe.. or solo? Tmpat pling jauh korg prnh g?
not Sure tapi bila dah nak dekat2 exam SPM aku memang tak kuar outing dah... tap pernah keluar sorang2 mesti akan ade member sekali.. CP je kot yang paling jauh...lagi pun Klang ni ape yang paling best selain rumah aku...


16) soalan plg simple…. Pernah fly?
Pernah...tapi sekali dua je kot~ tu pun balik umah sebab tension yang amat sangat sampai air mata asyik2 terburai~ tapi tak tertangkap....hehehe


17) pebenda yg korg harap akn jadi.. tp ianya tak tercapai akal.. n confirm xkn jdnye!
Entahlah tak pernah pikir benda2 pelik...tapi nak jambatan antara blok E and F.... senang sikit nak merayap cari membe... tak lah penat naik turun tangga and menyeberangi court aspuri yang sememangnya besar tuh...


18)kalau diberi peluang balik mse form4/form5 apa yg korang nak buat..??
 Nak jadi baik....tak nak langgar peraturan langsung~ tapi kalu putar masa balik pun macam lah boleh jadi baik..hehehe...
*statement nak jadi baik tuh suka suki je bukan betul pun


19)kalau korang tak masuk KISAS agak2 kat sekolah lama apa cerita korang ek..??
Mungkin masih akan digelar BIG BOSS... geram kot bila kena gelar macam tuh padahal aku okay je...


20)soalan last:decribe in 2 word tentang diri korang {sebelom:semasa:selepas} jadi warga KISAS..

sebelum: kurang sensitif dan emosional
semasa: lebih matang dan belajar erti hidup yang sebenar
selepas : mudah sesuaikan diri dengan environment baru and still be ME


TO BE A KISASIAN IS HARD AND TOUGH BUT WE HAVE TO BELIEVE THAT WE CAN GO THROUGH ANY CHALLENGES BECAUSE WE HAVE ALLAH...









 AND FRIENDS TO GIVE US SUPPORT WHEN FAMILY NOT IN EYES




 

2 comments:

budak_kolej said...

sejak bila geng BAU nieh ?
tak tau punn..

Nur Asyiqin Aiman said...

lama dah la cik amnah~
ramai x prasan...