Thursday, June 2, 2011

DuNIA BArUKu...





Alhamdulillah syukur saya still diberi kesempatan tuk update blog yg agak bersawang ni... Sebenarnya x de apa2 pun yg nak diceritakan tapi tetiba terpikir nak share something ngan mereka yg melawat blog ni...pasal hidup saya yg baru..

Sekarang saya dak melangkah ke alam universiti.. pejam celik cam x caya je dah besar =0 he3x tp nak wat camne kne lah terima knyataan kan... and syukur yg x terhingga lg saya dpt kos yg saya nak dari kindergarden lg iaitu perubatan... Alhamdulillah... Insya'Allah saya akan melanjutkan pelajaran ke Mesir lepas raya nanti...

Bebalik ke cerita asal, dunia baru saya skrg ni agak berbezalah dgn zaman sek men .. 'dia' mgajar sya tuk bsikap matang and x terlalu bgantung ngan orang lain...banyak lah bnda baru yg saya dapat even baru lebih kurang 3 minggu kat dunia baru ni...

And kat sini membuatkan saya lebih bfikir harapan family especially mak n abah... Yg agak terharunya adek saya cakap,"nak belajar rajin2 jugak la nnti leh gi oversea mcm iqin". Seyes terharu tahap gigalah bila dengar adek sendiri cakap mcm tu. Saya doakan impian and harapan semua ahli keluarga saya tercapai... AMEEN..

Bnda yg baru lg kat sini dapat blajar subjek2 yg x pernah blajar sblom ni... mcm biochem,anatomi n histologi dan fisiologi... best sgt 100x... yg lg bestnye dapat blajar bahasa arab MESIR... perghhhh!!! mmg lain yg amat dari bahasa arab yg blajr sbl0m ni... mmg xperience yg baru n superb myer0n0kkn...


tapi tipulah klu saya cakap x rndu era sekolah mnengah... yelah time tu boleh suke ria lg even nak spm... skrg nak happy2 mestilah boleh tp kna bijak la nak arrange mase tu sbb klu kat sek kte diprogramkan tp dunia baru ni kite yg perlu mprogramkannya...tapi Alhamdulillah everything going smooth buat mse ni =) and harap bnda ni berkekalan sampai habis belajaq nnti...

and buat kawan2 dari kindergarden sampai sekolah menengah all d best to all of u.. and slamat mghadapi dunia baru ni jugak ye!!! thanks 4 all d support n tulus dari hati cccccaaaaayyyyaaaannngggg korang!!! moga persahabatan kite bkekalan hingga akhir hayat n diredai Allah... =)

And of coz x lupe buat semua cikgu2,ustaz2,ustazah2 yg pernah mgajar saya yg nakal ni... halalkan semua ilmu yg pernah diberikan slama ini... And yg plg utama to my beloved family thanks atas doa n support semua kasi kat iqin... i reallly1000x love u and miss u... dah msk u ni even rndu mcmne un kne igt hidup perlu dteruskan... =)


okaylah sampai di sini saja yg mampu tuan empunya mcoret~

4 comments:

Epola said...

saya tak masuk U pon lagi awak. amat sedih di situ yea . heh -.-

shefashahrul said...

wlcm to medicine....best kan???hehehe...nnti blajar anat kat cni plg best la...bg akula...sbb boleh tgk cadaver...hehe...b arab mesir aku tak blajar un kat mlysia...entam je kat cni..org ckp2..kitorNG blas.."maalish..mushfahim"...hahaha

Nur Asyiqin Aiman said...

HANI FATIN: x de maknenya sume itu~
SYIFA': best gler.. ak enjoy la klas anat....tgk cadaver??? best kot!!! x pe2...tnggu ak kt sne...he3 raya ni ko blek x??? ada ke ptt jwb 'maalish ngan mushfahim je' x pe2... skit2...lme2 okay la 2..

shefashahrul said...

raye ni x blk...abes pekse un 28 ogos..malas aku nak blk...barab aku mkn okay kot..wlupun tak bape...hehe